Τρεις Λόγοι Για Να Ασχοληθείς Με Τις Πολεμικές Τέχνες

1. Μαθαίνεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου

Είναι γεγονός ότι μία στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα είναι θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τρίτους.

Το ποσοστό είναι τεράστιο για να αφήσεις τη ζωή σου και την ακεραιότητά της στην τύχη.

2. Αποκτάς αυτοπεποίθηση

Όπως μας επιβεβαιώνει η επιστήμη της ψυχολογίας, οι θύτες συνήθως αισθάνονται ότι πρέπει να αποδείξουν είτε την ανωτερότητά τους είτε ότι αυτοί έχουν τον έλεγχο είτε τέλος πάντων τον ανδρισμό τους (κόμπλεξ κατωτερότητας, ανασφάλειες, κ.α.) κι επομένως επιλέγουν ένα θύμα αδύναμο να αντιδράσει, ώστε να εξασφαλίσουν με επιτυχία την δήθεν υπεροχή τους. Η «αδυναμία» αυτή δεν αναγνωρίζεται μόνο βάσει του παράγοντα φύλου ή της σωματικής δύναμης, αλλά και του τι εκπέμπουμε ως άνθρωποι και προσωπικότητες, δηλαδή βάσει της «αύρα μας».

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που φαίνεται φοβισμένος έχει διαφορετική γλώσσα και στάση σώματος, ακόμα και βηματισμό, από έναν άνθρωπο που περπατά γεμάτος αυτοπεποίθηση. Επομένως, το να γνωρίζεις ότι μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ενάντια στον οποιοδήποτε θύτη, σου αυξάνει την αυτοπεποίθηση, και σου προσδίδει δυναμισμό, γεγονός το οποίο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να δεχτείς μία βίαιη επίθεση. Και η ιδανική νίκη, σύμφωνα με τον δάσκαλο Σουν Τζου, είναι αυτή που επιτυγχάνεται χωρίς κόπο, χωρίς περιττές απώλειες και, τελικά, χωρίς μάχη.

Επιπλέον, αυτός ο δυναμισμός δύναται να σε βοηθήσει και στην αποτελεσματικότερη διεκδίκηση ρόλων, δικαιωμάτων, κοινωνικών θέσεων, αξιωμάτων κλπ στη ζωή σου, καθώς και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση καταστάσεων.

3. Χτίζεις ένα όμορφο σώμα κάνοντας γυμναστική

Η ποικιλομορφία των πολεμικών τεχνών μας δίνει αμέτρητες δυνατότητες επιλογής του τρόπου εκγύμνασης του σώματός μας. Για παράδειγμα, αν μας αρέσει η ήπια γυμναστική και μας ενδιαφέρει η αυτοάμυνα, χωρίς το στοιχείο της επιθετικότητας, τότε το Wing Chun Kung Fu είναι ιδανικό για την περίπτωσή μας. Αν θέλουμε το πρόγραμμα εκγύμνασης να είναι ιδιαίτερα έντονο και μας αρέσουν οι εκφράσεις επιθετικότητας, τότε το Kick Boxing, το Jiu Jitsu, το Muay Thai και το Krav Maga εξυπηρετούν τον σκοπό μας. Αν απλά μας ενδιαφέρει κάτι πιο «ενεργειακό», που ασχολείται περισσότερο με την ψυχική και πνευματική μας ανάταση, τότε θα λατρέψουμε το Tai Chi. Το κάθε στυλ έχει τη δική του φιλοσοφία και τρόπο διαχείρισης τόσο του σώματός μας όσο και της πνευματικής μας κατάστασης. Επομένως, εξαρτάται από εμάς να επιλέξουμε το κατάλληλο στυλ, με βάσει τις ανάγκες και τα θέλω μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *