Αφιέρωμα του VICE στο Kunoichi Dojo

Το VICE Greece έκανε αφιέρωμα στην Sensei Elise Elle και στο Kunoichi Dojo, παίρνοντας συνεντεύξεις και λήψεις από το μάθημα.

Η Ελληνίδα Ninja που Διδάσκει Αυτοάμυνα σε Γυναίκες

Στην Ελλάδα διδάσκονται πάνω από 40 πολεμικές τέχνες, σε περίπου 1.300 σχολές. Μία από αυτές τις σχολές απευθύνεται στις γυναίκες, με στόχο να τις προετοιμάσει για πιθανές επιθέσεις μαθαίνοντάς τους αυτοάμυνα ή να βοηθήσει άλλες που έχουν ήδη πέσει θύματα, να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Η ομάδα του VICE επισκέφτηκε αυτήν τη γυναικεία σχολή ninja και γνώρισε την Ελληνογαλλίδα Elise Elle, που είναι η μοναδική δασκάλα στη χώρα που διδάσκει την τέχνη των ninja για αυτόν τον σκοπό. Η ίδια εκπαιδεύει μαθητές εδώ και 25 χρόνια στο παραδοσιακό Bujinkan Ninjutsu, όμως τα τελευταία επτά χρόνια επέλεξε να διδάσκει μόνο γυναίκες. Η Elise, έχοντας βιώσει και η ίδια περιστατικό επίθεσης, επέλεξε να διδάσκει σε γυναίκες που έχουν υποστεί αντίστοιχες επιθέσεις και προσάρμοσε το είδος αυτής της πολεμικής τέχνης στην γυναικεία αυτοάμυνα.

Τα μαθήματά της γίνονται σε μία αίθουσα γυμναστηρίου στον Άλιμο Αττικής. Μεταξύ των μαθητών της, συμμετέχουν ορισμένοι άνδρες που έχουν υποστηρικτικό ρόλο, συνήθως για να βοηθήσουν σε αναπαραστάσεις επίθεσης. Η Δάφνη Καραβοκύρη μίλησε με κάποιες από τις γυναίκες που παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα και κατέθεσαν τις προσωπικές τους μαρτυρίες από επιθέσεις που είχαν βιώσει στο παρελθόν.

Το Bujinkan Ninjutsu, η μέθοδος ninja που διδάσκεται από την Elise, είναι μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη που προέρχεται από την ένωση εννέα διαφορετικών σχολών ninja στην Ιαπωνία. Είναι μια πλήρης και αποτελεσματική τεχνική αυτοάμυνας.

Παραγωγή: Νιόβη Αναζίκου
Παρουσίαση: Δάφνη Kαραβοκύρη
Διευθ. Φωτογραφίας/ Μοντάζ: Γιώργος Ηλιόπουλος
Βοηθός Παραγωγής: Μαριλύ Ανδριoπούλου
Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

#ninjutsu #ninja #kunoichi #kunoichidojo #selfdefense #EliseElle #MartialArts #Bujinkan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *