Το Λάθος Πνεύμα

Το Ninjutsu δεν ήταν στην πραγματικότητα “Ninjutsu” από την αρχή. Ξεκίνησε ως “μέθοδοι Shinobi”(Shinobi no Ho), που σημαίνει οι μέθοδοι που καθορίζουν τι είναι σωστό για τον κόσμο, υπομονή, εκπαίδευση του Ninja για να γίνει ένα ηθικό ον, γνώση του πεπρωμένου του, και αφιέρωση της ζωή του σε άλλα άτομα ή ή στον κόσμο στο σύνολό.
Αυτά αργότερα έγιναν γνωστά ως Ninpo και ακόμα αργότερα ως Ninjutsu.
Η αρχική έννοια του Ninja δεν ήταν αυτή των απλών Jutsu (τεχνικών), αλλά αυτή της Ho (νόμοι ή αρχές) που διέπουν ολόκληρο το σύμπαν. Για το λόγο αυτό, οι Ninja πάντα διόρθωναν την προοπτική τους στο Tenhijin, τη σχέση μεταξύ του σύμπαντος, της γης και της ανθρωπότητας.
Στο Ninjutsu Hiketsubun, ένα Kuden από τον Takamatsu Sensei, μιλά ξεκάθαρα για την ουσία του Shinobi: «Η έννοια των πολεμικών τεχνών και των τρόπων στρατηγικής έγκειται στην προστασία του εαυτού. Το Ninjutsu είναι στο επίκεντρο αυτής της αυτο-προστασίας. Το Ninjutsu προστατεύει επίσης και το πνεύμα. Εάν εκτελείς τις πολεμικές τέχνες με λανθασμένο πνεύμα, αντί να προστατεύεις τον εαυτό σου, θα καταλήξεις να σκοτώνεις τον εαυτό σου “.

Υ.Γ. Το Budo είναι μόνο για εκείνους των οποίων η καρδιά είναι στο σωστό μέρος ….!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *