Ξεχωριστός/ή Ninja/Kunoichi

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ”ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ­/ΣΤΗ”
ΝΙΝΤΖΑ ­ΚΟΥΝΟΙΤΣΙ; ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ;

Οπως θα περιμενε κανεις απο εναν Νιντζα, ειναι να μη φαινεται οτι ειναι Νιντζα και πανω απο ολα να μην το λεει οτι ειναι Νιντζα! Να ζει μεσα στις ”ΣΚΙΕΣ” και να, κινειται μιλα και γραφει με την μεθοδο του ‘Δρακοντα που βγαινει μεσα απο την ομιχλη’ οπου τιποτα δεν ειναι ξεκαθαρο και τιποτα δεν ειναι απολυτο…

Ο Νιντζα μας ‘κλητευει’ χωρις να παρακινει, να δουμε το χαμηλο του βλεμμα που κρυβει αστραπη, να αισθανθουμε την τεχνη του τοσο την ‘ζωγραφικη’ οσο και την πολεμικη! Ο τροπος ζωης ειναι ο τροπος γραφης και ο τροπος ζωγραφικης ειναι ο τροπος μαχης. Η μημπως ο τροπος ζωγραφικης ειναι ο τροπος γραφης και ο τροπος της ‘επιβιωσης’ ειναι ο τροπος ζωης; Συμβατικα η αντισυμβατικα
ο τροπος εκφρασης ειτε στην γραφη ειτε στην τεχνη του Νιντζουτσου βασιζεται κυριως στις βαθυτερες ”ουσιες­εννοιες” των λεξεων και πραξεων.

Αυτος ο ‘τροπος’ ανοιγει εναν δρομο χαραζοντας μια πορεια ζωης μεσα στον χρονο ο οποιος δεν ειναι αλλος απο την Ατραπο των πολεμικων τεχνων ‘Μπουντο’. Περνοντας την ενοια­λεξη ‘Νινπο’ της πιστεως των Νιντζα της τεχνης του Νιντζουτσου εχουμε τον ”Πνευματικο Μαχητη” που μεσα απο την ατραπο του ‘Μπουντο’ ολοκληρωνεται ως Ανθρωπος και τελικα ως ανωτερη Οντοτητα. Ωστοσο, η εξηγηση και η αποδοση πραξεων και διδασκαλειων ενος ‘Ιδιαιτερου’ Νιντζα που εσκεμμενα διατυπωνονται ως ‘παιγνια’ καμια φορα με απολυτη αυστηροτητα και αλλη φορα με χαλαρο εντεχνο ‘χιουμορ’ εμπεριεχουν τουλαχιστον δυο και τρεις ενοιες σε μια αλλη ”Γλωσσα”. Η αλλη αυτη γλωσσα διατηρει την ποιοτητα της ουσιας χωρις να αποκαλυπτει στον αδαη ενω ”Φωτιζει” τον αναζητητη.

Παραλληλα ηχει με πληθως παραλαγες, μεταφορες, παρομοιωσεις και πρωτοτυπες σημασιες! Οι μυστικες τεχνες του Νιντζουτσου και οι Αληθινοι Νιντζα δεν παρατιθενται στις γραφες ουτε απεικονιζονται σε φωτογραφιες αλλα κρυβονται καπου αναμεσα στις αρχες των αισθησεων και στα συνορα της φαντασιας. Καπου στο Τοκιο συγκεκριμενα και οχι αφηρημενα βαδιζει και μυδεια χωρις να σε θωρει…. ειναι!… η δεν ειναι το ‘αυτο’; ”Μια εικονα χιλιες λεξεις”