ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ (BUSHIDO)

1. GI – ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ –

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

“ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.!”

2. REI – ΣΕΒΑΣΜΟΣ –

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

“Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.!”

3. YU – ΗΡΩΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ –

ΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΣΑΝ ΧΕΛΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΖΕΙΣ… Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΟΝΤΑΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ.

“ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΦΛΟ.!”

(ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΝΙΝΤΖΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΙΝΤΖΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ “ΣΚΙΕΣ” ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!…)

4. MEIYO – ΤΙΜΗ –

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!”

(ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΟΙ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΠΟΥ, ΕΑΝ ΑΤΙΜΑΖΟΝΤΑΝ, ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ SEPPUKU. ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ)

5. JIN – ΣΥΜΠΟΝΙΑ –

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ. ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ.

“Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ.!”

6. MAKOTO – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ –

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

“Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!”

7. CHU – ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΑΦΟΣΟΙΩΣΗ –

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΙΣΤΗ, ΑΦΟΣΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΣΑΜΟΥΡΑΙ). ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ, ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ.

“ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.!”

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ

ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ (BUSHIDO) ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΣΑΜΟΥΡΑΙ) ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ. ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΗΣΗ “ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΟΚΤΩ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ”. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ BUSHIDO ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΠΗΓΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥ ΙΑΠΩΝΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ 7 ΑΡΕΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

“Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ”

(ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΑΝ “ΧΑΡΤΗ” ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ SENPAI ELISE ELLE