Πώς δημιουργήθηκε το Kunoichi Dojo

 

 

Όταν το 1982 η Senpai Elise Elle ενδιαφέρθηκε για το ninjutsu, στην Δύση η ιδέα ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να είναι ninja δεν υπήρχε ούτε ως υποψία. Κόντρα σε όλο αυτό, ο Hatsumi στην Ανατολή είχε ήδη εκπαιδεύσει την σύζυγό του ως την πρώτη γυναίκα ninja της νεότερης ιστορίας. Από το 1980 μέχρι το 2010 η τέχνη των ninja κέρδιζε το ενδιαφέρον κυρίως των αντρών, σε βαθμό που η παρουσία γυναικών σε σχολή ninjutsu ήταν από σπάνια έως ανύπαρκτη.  Από το 2010 το ενδιαφέρον των γυναικών για το ninjutsu αρχίζει να αυξάνεται, ίσως επειδή κατά την ίδια περίοδο παρατηρείται σημαντική αύξηση της βίας κατά των γυναικών και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ο σεξισμός, οι κλοπές, οι βιασμοί, η ενδοοικογενειακή βία, η εγκληματικότητα, ο ρατσισμός και το bullying είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν το αίτημα των “ευάλωτων” μελών της κοινωνίας για αυτοπροστασία γίνεται επιτακτικό, οι γνώσεις και η διδασκαλία της Senpai Elise Elle γίνονται απολύτως απαραίτητες.
Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθούν τρεις κατά σειρά ξεχωριστές σχολές εκπαίδευσης γυναικών ninja (και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων), το έντονο ενδιαφέρον και η αφοσίωση των οποίων οδήγησαν την Senpai Elise Elle να ταξιδέψει στην Ιαπωνία με ένα και μόνο σκοπό: να μάθει και να εξειδικευτεί στα μυστικά των γυναικών ninja kunoichi από τον master ninja Soke Masaaki Hatsumi. Έχοντας πλέον ως σημαντικό “εργαλείο” το πιστοποιητικό παρακολούθησης του εξειδικευμένου σεμιναρίου “Kunoichi Taikai Seminar March 2013 Tokyo Japan”, καθώς και την υποστήριξη πολύ σημαντικών ανθρώπων που έχουν ηγετικό ρόλο στην διδασκαλία του ninjutsu παγκοσμίως, αναλαμβάνει την αποστολή αν μη τι άλλο να εκπαιδεύσει τις Ελληνίδες γυναίκες πέραν της βασικής εκπαίδευσης που παρέχει το Bujinkan Ninjutsu στις ιδιαίτερες αυτές μυστικές τεχνικές των γυναικών ninja kunoichi.
Έχοντας ξεκινήσει από το 2010 και εκπαιδεύοντας κυρίως γυναίκες, ήμασταν οι πρώτοι που ενδιαφερθήκαμε να αναδείξουμε την γυναικεία τέχνη των νίντζα γνωστή ως “Kunoichi” και μέχρι σήμερα παραμένουμε μοναδικοί, κατέχοντας την μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στην συγκεκριμένη αποτελεσματική μέθοδο εκπαίδευσης. Είμαστε μια ομάδα γυναικών νίντζα, που συνεχίζουμε να κρατάμε την παράδοση και τη διδασκαλία των “Kunoichi” ζωντανή, αποκαλύπτοντας τις απόκρυφες τεχνικές των γυναικών ninja, με σκοπό την διάδοσή τους σε όλες εκείνες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με επίκεντρο την γυναίκα, που έχουν ανάγκη από αυτοπροστασία.
Aν είσαι γυναίκα κι ενδιαφέρεσαι για το ninjutsu έλα να μας γνωρίσεις από κοντά και να βιώσεις αυτή την ιδιαίτερη μέθοδο αυτοάμυνας. Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτείς στο προσωπικό μας dojo και να σε γνωρίσουμε κι εμείς. Εκπαιδεύτριές μας είναι η Καλλιόπη Καρδαρά και η Κατερίνα Νικολινάκου, υπό την επίβλεψη και τη διδασκαλία της Senpai Elise Elle.
Λεωφόρος Κύπρου, Αργυρούπολη
Τηλέφωνα: 6978083015, 6930998844

 

 

 

Οι μαθητές και η σχολή μας

 

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ DOJO ΓΙΑ ΤΟ 2017

Το νέο μας dojo μεγάλωσε από τα 75τ.μ. χώρου εξάσκησης στα 100τ.μ.!!!!!

————————————————————————————–

10/3/17
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ!!

https://www.facebook.com/eftychia.athanasiou/posts/10212270984832495